0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Кога да поставим нашия комфорт над всичко?

Помислете си за най-удобното легло, в което някога сте спали? За какво се сещате първо?

 

 
Помислете си за най-удобното легло, в което някога сте спали? За какво се сещате първо? Ако това са чаршафите, значи сте се озовали на правилното място. Тъй като те са в пряк контакт с кожата ни, материята им е толкова важна, колкото и качественият матрак или уютното одеало, което ни изпраща в страната на сънищата.
 
Разнообразието от чаршафи на пазара може да Ви хвърли в недоумение, когато търсите най-добрия вариант за вашите индивидуални нужди. Тази статия е създадена точно за Вас, с цел да Ви помогнем да разберете какви са предимствата, качествата и характеристиките на всяка материя като по този начин Ви улесним да намерите точно това, от което се нуждаете.
 
Материал
Преди години, всички чаршафи, които можехме да намерим на пазара бяха предимно от памук. И все пак, това все още е една от най-популярните материи, защото е надеждна, осигурява комфорт и има свойството да пропуска влажността.
 
Памукът задържа топлината успешно и пропуска хладния въздух да преминава свободно през през лятото, така че това е чудесен избор за почти всякакъв климат. Той може да се смеси с коприна и други материи, които влияят на теглото и усщането при допир. Както при всички чаршафи, които купувате направете тест на ръка, за да прецените кои смеси предпочитате.
 
Ленените материи са подходящи за горещ климат и са страхотен вариант, защото отнемат топлината излъчвана от тялото. Само се подгответе за доста гладене, освен ако не Ви допада по-неравният и нагънат вид. Въпреки, че сатенените материи изглеждат бляскави и създават романтична атмосфера, те могат да бъдат твърде топли и хлъзгави за много хора.
 
Брой на нишките
Напоследък много се шуми около нишките на 1 квадратен сантиметър от плат - лесно е да се предположи, че по-големият брой означава по-мек материал. Но това не винаги е така. По-малкият брой на нишките направени от влакна, които са по-меки по природа, като египетски памук например, ще създават усещане за по-голяма мекота, отколкото тези чаршафи, които са направени от по-нискокачествен материал.
 
Свържете се с нас, ако се нуждаете от експерти, които могат да Ви дадат правилен съвет при избирането на Вашето ново спално бельо!