0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Как да изберете правилните пролетни завеси?

Пролетта дойде. Време е за освежаване на дома. Сигурно вече сте се запасили с нови покривки и декоративни възглавнички на флорални мотиви, за да подчертаете настъпването на новия сезон.

Но вероятно не сте избрали пролетни завеси, нали? Освен хората, които използват завесите си за акцент в интериора, не много потребители обръщат необходимото внимание на тези така прекрасни аксесоари.

 

Ако търсите лесни начини на разнообразите стила у дома, смело въведете пролетните завеси като задължителен елемент в хола или спалнята. Тук ще разберете как лесно да изберете подходящите завеси с пролетни елементи, които ще изглеждат страхотно през всеки сезон. Щом изберете подходящия за Вас вид, не забравяйте да посетите и Ливиа М, магазин за текстил и завеси в кв. Стрелбище, София. Тук ще намерите всичко необходимо за освежаването на интериора си тази пролет. 

 

Комбиниране на стилове и палитри

Преди да пристъпите към избирането на идеалните стилове и палитри за вашия интериор, много е важно да разкриете цялостната цветова палитра и стил на помещението. Обикновено цветът или принтът на завесите се комбинира с шалтета, покривки, абажури и други видове текстил. Помнете, обаче, че с малко въображение, можете да превърнете завесите в акцент на стаята дори и без да го комбинирате с друг елемент на интериора. 

 

Помислете и какво усещане искате да създадете в помещението. Ако търсите по-уютна атмосфера, потърсете плътни завеси или полу-плътни такива. Ако пък помещението Ви е прекалено тъмно, заложете на полу-прозрачни завеси. Разбира се, цветът играе ключова роля в създаването на правилната атмосфера в помещението. Затова, нека разгледаме за миг психологията на цветовете.

Психология на цветовете

В най-общи линии, цветовете от червената гама възбуждат сетивата и апетита. Много потребители ги използват в трапезарията или кухнята. Ако изберете прозрачни пердета в червен цвят, можете да ги допълните със стилни червени завеси. Помнете, обаче, че не е добра идея да използвате цветове от червената гама в спалнята – ярките нюанси ще Ви държат напрегнати вместо да Ви помогнат да се отпуснете. 

 

Несъмнено, обаче, не червената гама е символ на пролетта, а зелената. Зелените завеси или щори са най-добрият Ви вариант за хола и спалнята. Успокояващите зелени нюанси ще придадат на дома Ви допълнително настроение и уют. Лилавите и розови завеси също са добра идея за пролетно освежаване на интериора. 

 

Каквито и да са стиловите Ви предпочитания, с идването на пролетта несъмнено идват и хиляди идеи за разнообразяване на интериора. Ако имате нужда от помощ при избора на подходящи пролетни пердета и завеси, посетете магазин Ливиа М. Ние предлагаме богато разнообразие от качествени завеси в кв. Стрелбище, София.