0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Как да опазите домашния текстил от любимци?

Всеки обича да се погушка с любимеца си в леглото. Но малко хора го правят. Причината е повече от очевидна – домашните любимци могат не само да изцапат, но и напъло да съсипят новите Ви чаршафи, декоративни възглавнички и шалтета.

Ливиа М е магазин за качествени текстилни изделия в София. Ние смятаме, че избирането на качествени материали и тъкани за Вашия домашен текстил е повече от задължително за опазването му от палави четириноги. Освен това трябва да предприемете и следните мерки, за да сте наистина сигурни, че чаршафите Ви са в безопаснот.

Лесни трикове за предпазване на чаршафите от домашни любимци

Първият трик е изключително прост и лесен. Ако не искате домашните Ви любимци да изцапат леглото с мръсните си лапички, просто постелете допълнителен чаршаф върху леглото. Забележете, че не казваме шалте. Не, не искате да изложите безценното си шалте или кувертюра от магазин Ливиа М на необузданата радост на домашните си любимци. Вместо него използвайте обикновен стар чаршаф, който да предпази висококачественото Ви спално бельо.

Друг лесен начин да предпазим домашния текстил от неизбежното изцапване от домашния Ви любимец е да полагате допълнителни грижи за хигиената на животното. Добър съвет е да следите какво влиза и какво “излиза” от четирикракия ви другар. Ако забележите някакъв проблем с храносмилателната система на любимеца си, най-добре не го канете на леглото за известно време. Бактерии и паразити от кучета и котки могат лесно да полепнат по домашния текстил. 

Освен ако не сте избрали хипоалергенна порода домашен любимец, всяка пролет и есен домът ви се пълни с…косми. Не можете да спрете сезонното опадване на козината на любимеца си напълно. За сметка на това, обаче, лесно можете да елиминирате козината от домашния текстил. Просто перете всички чаршафи и домашен текстил (включително и завесите) на функцията за премахване на козина от домашни любимци. Ако Вашата пералня няма такава опция, можете да закупите аксесоари за пране. Много широко рекламирани продукти събират натрупалата се животинска козина от прането, предпазвайки тъканите за по-дълго време.

Изберете качествени материи за Вашия домашен текстил и следвайте триковете, описани по-горе, ако искате да се радвате на чисти и свежи чаршафи дори с домашен любимец на леглото. Не забравяйте да посетите нашия магазин за текстилни изделия в София ако търсите нови допълнения към домашен текстил.