0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Как Да Изберем Измежду Различните Видове Шалтета?

Съвременната визия на една спалня изисква наличието на шалте, за да бъде тя завършена и стилна.

Съвременната визия на една спалня изисква наличието на шалте, за да бъде тя завършена и стилна. Шалтетата са текстилни изделия, които се поставят над завивките и чаршафите и добавят акцент към настроението на цялата спалня. Ако се чудите какво да вземете предвид при избора на шалтета и покривала за спалня, тази статия ще ви даде няколко идеи.

 

Както и при избора на спално бельо и тук размерът е един от основните фактори при избор на шалте или кувертюра. Но преди да продължим, нека видим каква е разликата между двете. Най-общо казано, това е материята. Кувертюрите се изработват от изкуствена текстилна материя и са по-малко плътни от шалтетата. Те, от друга страна, са съставени от три части: долна, средна и лицева. Могат да бъдат и двулицеви. Пълнежът обикновено е вата, която е средната част на шалтетата. При кувертюрите, тя обикновено е вградена.

 

Материя 

След като вече сте се спрели на няколко шалтета и сравнявате техните качества, основна характеристика, на която да обърнете внимание е материята. Ватата, от която е направено шалтето трябва е дебела и устойчива на скъсвания. За останалите части може да заложите на памук. Този материал е за предпочитане, защото е издръжлив и лесен за поддръжка. По-луксозни шалтета могат да бъдат изработени от сатен и тефлонизирана тъкан и се характеризират с мекота и блясък.

 

Цвят и десен

Тази част от естетическия вид на едно шалте е строго индивидуална и зависи от интериора на вашата спалня. Съвременните модели на шалтета предлагат богато разнообразие от шарки. Десените варират от минималистични и строго елегантни до пъстри и с повтарящи се мотиви. Какво ще предпочетете зависи от Вас и изборът ви ще допринесе много за създаване на определеното от вас настроение в спалнята.


Размер

За разлика от спалното бельо, чийто размер трябва да бъде избран измежду стандартните такива на пазара, шалтето не изисква абсолютна точност. Въпреки това е добре то да покрива изцяло вашата спалня. Вземете под внимание размера на леглото и решете до каква степен искате шалтето да виси. Ако размерите са нестандартни, винаги може да се насочите към индивидуална поръчка.

 

Когато се спрете върху мечтаната визия на вашата спалня, потърсете подходящ магазин за спално бельо, което предлага висококачествени артикули и разнообразие от цветове. “Ливиа-М” е точно такова място и едно посещение при нас ще ви помогне да откриете мечтаното шалте без никакви трудности.