0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Преобразяване на интериора – стилни решения за завесите във вашия дом

Няма интериорен дизайнер, който да не ви каже, че правилно използваните завеси правят стаята. Когато става въпрос за „обличане“ на прозорците, трябва да имаме предвид материята, цветовете, дължината, както и дали завесите са ушити по поръчка или са готови.

Няма интериорен дизайнер, който да не ви каже, че правилно използваните завеси правят стаята. Когато става въпрос за „обличане“ на прозорците, трябва да имаме предвид материята, цветовете, дължината, както и дали завесите са ушити по поръчка или са готови. Като фирма, предлагаща пердета по поръчка в София, предоставяме няколко съвета за улесняване на вашия избор:

 

Дългите, тежки завеси определят стила на вашата дневна

  • Ако вашата цел е да придадете стил на вашия хол, то тогава изберете дълги, тежки завеси. Те ще ви помогнат да внесете специфичен акцент в помещението, в зависимост от цвета и материала, който сте избрали.
  • Тъмните, дълги завеси, които се свличат до пода, ще създадат приятна, релаксираща атмосфера на уединение в стаята.
  • Ако пък предпочитате нещо елегантно, ефирните материи в ярки тонове, които едва достигат пода, са прекрасен избор. Светлината, преминаваща през тях ще озари стаята.
  • Важно е да не забравяте, че под влиянието на слънчевата светлина цветовете избледняват. Ето защо, изборът на сиви и бели тонове за вашите завеси са едно добро и практично решение. Друг, много добър вариант, е да сменяте завесите всеки сезон. Бихте могли да ги окачите в друга стая или да ги подмените с нови. Също, с настъпването на всеки нов сезон, смяната на пердетата ще внесе нов живот в стаята.  

 

Какви материи да изберем?

Безспорно, най-добрият избор за завеси са ленът, коприната, изкуствената коприна и кадифето. Те „висят“ най-добре. Изкуствената коприна е изключително издръжлива и в помещение с изобилие от слънчева светлина ще избледнее значително по-бавно от истинската коприна.

Добре е да се отбележи, че има и материи, които могат да помогнат за изолиране стаята от студа. Много хотели използват кадифе, велур, или туид, тъй като те много добре блокират слънчевите лъчи и помагат топлината да остане в помещението.


 

Готови завеси или по поръчка?

Ако се спрете на завеси по поръчка, тогава ще имате безброй възможности що се отнася до дизайн и материи. Разбира се, с това идва и по-високата цена, но пък резултатът ще е зашеметяващ, тъй като пердетата ще бъдат ушити според размера на вашите прозорци, както и според височината на помещението. Ние сме предпочитана фирма, предлагаща пердета по поръчка в София и сме на ваше разположение да отговорим на всички ваши въпроси.

Ако завесите по поръчка не са вашият предпочитан избор и търсите по-евтин вариант, то тогава, винаги можете да се спрете на готов модел. С достатъчно търпение, ще намерите и необходимото за вашия интериор.


 

И накрая, малките помещения

Можете да разчупите малкото пространство, както и да го направите да изглежда по-голямо с избирането на светли завеси.

За повече идеи и професионални съвети, не се колебайте да ни потърсите на посочения телефон!