0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Как да изберем завеси за хола

Пердетата са важен и ценен интериорен акцент допълващ визията на всяка стая. Те придават хармония и уют на помещението. В нашия магазин за пердета и щори в София ще откриете огромно разнообразие от продукти, които ще отговорят на Вашите изискванията и предпочитания.

Пердетата са важен и ценен интериорен акцент допълващ визията на всяка стая. Те придават хармония и уют на помещението. В нашия магазин за пердета и щори в София ще откриете огромно разнообразие от продукти, които ще отговорят на Вашите изискванията и предпочитания.

Ако не сте сигурни как да изберете правилните завеси за вашия хол, то тогава този блог е точно за Вас!

За дневната са подходящи полупрозрачни пердета, които пропускат достатъчно светлина и допълват цялостния дизайн на стаята. Ако харесвате плътни и тежки завеси, то може отлично да ги съчетаете с леки и ефирни. Те носят усещане за лекота, свобода, и придават чар на помещението.

Ако холът Ви е съчетан с трапезария, то тогава подходящ избор са материите, които не задържат миризми, издържат на влага и се перат лесно. Добър вариант са и различните видове вътрешни щори като бамбукови, дървени, венециански.

Важно е да отбележим, че когато избирате десен на пердетата е добре да се съобразите с основните цветове в хола. Във всяко помещение има един или два цвята, които доминират и пердетата трябва да са съобразени с тях. Първият вариант е те да е в същия нюанс като основите цветове, а вторият – да контрастират с тях. Сами изберете кой вариант предпочитате. Ако интериорът ви е спокоен, едноцветен и ви се иска да го раздвижите, то е добре да изберете контрастен цвят, но в същото време, такъв който добре ще подхожда на основните цветове. Ако пък смятате, че доминиращите цветове са силни и помещението ще стане прекалено цветно, то тогава може да изберете пердета в същия тон като останалия текстил.

Ако прозорците в хола ви са френски или големи, то за предпочитане е да изберете пердета, които да са дълги до пода и да са едноцветни. Подходящи материали са органза, тафта, и кадифе.

Ниските стаи изглеждат по-високи и големи, когато завесите започват от тавана. А тесните помещения изглеждат по-широки, когато завесите покриват цялата стена, а не само прозорците на нея.

Ако дневната Ви е малка, изберете пердета в светли тонове, тъй като те визуално разширяват помещението. Също така, ако бихте искали помещението Ви да изглежда по-голямо, заложете на изчистено перде, без шарки по него. Ако холът е с източно или северно изложение, заложете на полупрозрачно перде, за да влиза достатъчно естествена светлина.

Удачен вариант за дневната са различните модели вътрешни щори. За по-ниските помещения особено подходящи са щорите с вертикални ленти, тъй като те създават усещане за по-висок таван. Римските щори, както и моделът японска стена, също добавят пространство в стаята. 

 

За повече идеи и решения, посетете нашия магазин за пердета и щори в София.