0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Популярни материи за спално бельо – същност и отличителни характеристики

Няколко са най-търсените материи за спално бельо. Сред тях са памукът (в това число органичен памук, памук Ранфорс и сатениран памук), полиестер и микрофибър.

Няколко са най-търсените материи за спално бельо. Сред тях са памукът (в това число органичен памук, памук Ранфорс и сатениран памук), полиестер и микрофибър. Често се срещат и определени комбинации от тези материи, като например полиестер и памук. Ето малко повече информация за материите, от които имате възможност да избирате спално бельо:

 

Спално бельо от памук

 Памукът е може би най-популярната материя за спални комплекти. За това има и доста основателни причини: памучното спално бельо е меко и комфортно и гарантира нежен контакт с нашата кожа. То не води до изпотяване, не предизвиква нежелани алергични реакции и може да се използва през всички сезони.

 

Спални комплекти от сатениран памук

 Материя, която е изградена от 100% памук. Нейна отличителна характеристика са по-големият брой нишки по повърхността, които придават изключителна мекота и комфорт. Единственият недостатък на комплектите от сатениран памук е по-високата му цена в сравнение с останалите материи.

 

Спално бельо от органичен памук

Това е материя, която е търсена основно при закупуване на детско спално бельо. Той се отглежда в екологично чиста среда и при обработката му не се употребяват никакви химикали. Това е и причината тази да е най-търсената материя за детско спално бельо.

 

Спално бельо от памук Ранфорс 

Този вид памук се отличава със своята здравина и устойчивост.


 

Микрофибър

Спалното бельо, изградено от микрофибър, обикновено спада към по-ниските ценови класове. Макар и да не е естествена материя като памука, микрофибърът си има своите предимства. От една страна това е материя, която предоставя необходимите мекота и комфорт, а от друга – е доста лесно за гладене. Микрофибърът е значително топла материя и е отличен избор за зимно бельо.

 

Чаршафи от полиестер

Това е още една синтетична материя, която е предпочитана от производители и потребители заради сравнително по-ниската си цена. Други предимства на полиестера са устойчивост, по-малкото намачкване и лесна поддръжка и почистване. Като недостатъци можем да посочим, че контактът с човешката кожа е по-груб, а влагата се задържа в по-големи количества и това води до повече изпотяване през нощта.

 

За повече информация и качествени продукти, не се колебайте да посетите нашия магазин за спално бельо в София.