0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Кои други фактори играят роля при избора на спални комплекти?

Спалното бельо е от изключително значение за пълноценната почивка и спокойния сън. Когато търсите качествени спални комплекти, на първо място е добре да обърнете внимание на материята, от която са изработени.

Спалното бельо е от изключително значение за пълноценната почивка и спокойния сън. Когато търсите качествени спални комплекти, на първо място е добре да обърнете внимание на материята, от която са изработени. Освен материята, съществуват и няколко други фактора, които не са за подценяване. В следващите редове, ще откриете повече информация по въпроса.

 

Начин на изработка на спалното бельо

Когато търсите спално бельо, обърнете специално внимание на неговата изработка. От изключително значение е начинът на изтъкаване на самите нишки. При Ранфорс, например, изтъкаването се отличава с матово покритие и гъвкави извивки, които носят съответно по-голяма устойчивост и здравина. От друга страна, при сатенирания памук, нишките се разполагат предимно по повърхността, като по този начин се постига невероятна финост и лъскавина на плата.

При ушиването на спалното бельо, трябва да се вземат предвид следните фактори:

Брой бода в см, здравина на конеца, прави тигели завършващи със затягане, за да не се разшият след първото пране. Важно е и да обърнете внимание на модела на ушиване на калъфката/калъфките и разбира се - техният размер. 

 

Броят нишки

Колкото по-голям е броят на нишките на едно спално бельо, толкова по-устойчиво и удобно е то. Това се отнася за почти всички видове материи, с изключение може би на коприната.

 

Цвят и десен

Не пропускайте помислите за това какви десени и цветове на спалните комплекти, предпочитате. Добре е въпросните цветове да Ви действат успокояващо и да ви помагат да се отпуснете, както и да се насладите на една пълноценна почивка. В същото време, обаче, е добре да ги съобразите с цялостния интериор на помещението. Спалното бельо, което се комбинира по най-добрия начин с цветовете на стените, гардероба, останалите мебели и аксесоарите, ще направи стаята по-красива и по-уютна.

 

След като се запознахте с основните фактори при избора на спални комплекти, ще се радваме ако посетите магазина ни в София. Нашият екип от опитни продавач-консултанти са готови да Ви помогнат с избора на спално бельо. Без значение каква материя, цвят или десен предпочитате, можете да бъдете сигурни, че ние имаме точните продукти, които търсите.