0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN
Надолу

Съвети, които да улеснят избора ви на пердета за дома

Завесите са едни от най-важните детайли от оформлението на декора, без които помещенията изглеждат пусти, оголени и незавършени.

Завесите са едни от най-важните детайли от оформлението на декора, без които помещенията изглеждат пусти, оголени и незавършени. Днес има толкова много и различни модели завеси,  пердета и щори, че може да останете без ясно решение, кои точно да изберете. Съобразяването с тапицерията на мебелите, цвета на стените, както и останалите декоративни елементи от обзавеждането, ще позволи по-бързото ориентиране в голямото разнообразие на материи и цветове.

 

Следвайки тези  5 важни съвета за избор на пердета, ще сведете до минимум сложността в избора на пердета и завеси за дома. Също така, не забравяйте да се консултирате и с професионалистите! Ако търсите пердета в София, знайте че ние винаги сме на ваше разположение.

Различни пердета за всяка стая

Всяка стая сама по себе си е индивидуална. За това е важно да не обзаведете всички стаи с еднакви пердета и завеси.

Материята е важна!

Произведените платове за завеси и пердета са с различни цветови нюанси, десени, различна дебелина и качество. Бъдете креативни и създайте неочаквани комбинации. Важно е да изберете материи, които да са устойчиви на избледняване и бързо намачкване, и да не се износват лесно. Важно е да отбележим, че материите на други текстилни елементи от обзавеждането могат да ви ориентират и за завесите. Ако не вземете това предвид, може да се получи хаотичен дизайн с непасващи текстури и не толкова приятно излъчване.

Светлината

Дебелината на плата за пердетата, която ще предпочетете, зависи от това колко светлина искате да пропуска в съответната стая. Ако бюджетът позволява, купете си различни комплекти. По такъв начин ще направите и декоративна промяна. Ще придадете различна атмосфера и свежест на дома, както и ще се отървете се от монотонността на интериора.

Каква е формата на прозорците?

За малки по размер прозорци са подходящи по-семпли и къси пердета, докато за помещения с големи прозорци, дългите завеси достигащи до пода биха били отлично решение. Нестандартните размери и форми на прозорците изискват специално отношение и пердетата за тях трябва да са по специфични и прецизно избрани.

Стилът и цветовете

Покупката на завеси, пердета или щори за дома както и за офиса, зависи и от предпочитания стил за дизайн на интериора. Ако сте заложили на модерен дизайн, то тогава идеално допълнение са по-изчистени и едноцветни модели пердета. Винтидж стилът, например, изисква завеси, които са елегантни, дълги до пода, украсени с орнаменти, прибрани и завързани с декоративен пискюл. По отношение на цветовете може да изберете тонове близки до тези на стените или напълно контрастиращи на тях. Може и да изберете такива, които са неутрални и пасващи на всяка обстановка. Дали пердетата да имат шарки или не, зависи от тапицерията на мебелите.

Следвайки съветите, които посочихме, ще можете да направите правилен избор на готови пердета завеси, и щори, или подходящи платове за такива, за да придадете привлекателен вид на дома си. А ако търсите качествени пердета в София, то тогава, непременно се свържете с нашите продавач-консултанти или посетете нашия магазин.