0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Как да почистим пердетата у дома?

Ние, от „Ливиа-М”, се гордеем с факта, че много хора избират нашите продукти. Ние предлагаме невероятна колекция от пердета в София и Ви очакваме в нашия магазин.

Ние, от „Ливиа-М”, се гордеем с факта, че много хора избират нашите продукти. Ние предлагаме невероятна колекция от пердета в София и Ви очакваме в нашия магазин. Съветите, които ще намерите по-долу са с цел да Ви улеснят при поддръжката на пердетата във Вашия дом. С течение на времето, всички пердета и завеси попиват прах и неприятни миризми. Затова не е нужно да чакаме до пролетта, за да се заемем с почистването на пердетата. Добре е да включим почистването им в списъка с редовните задачи по поддържане на дома. 

Почистване от прах и животински косми

За да отстраните натрупания прах и животински косми (ако имате домашен любимец) е необходимо да почиствате пердетата с прахосмукачка поне веднъж на две седмици. Тази задача ще Ви отнеме само няколко минути, но ще допринесе за по-свежия вид на плата и ще Ви помогне да отложите основното почистване с няколко седмици.

Когато става дума за пране, обаче, трябва да се има предвид, че има 3 метода, които могат да се приложат в зависимост от вида на плата.

Ръчно пране за деликатните материи

Както и при дрехите, завесите ушити от деликатни платове като коприна, дантела и шифон трябва да се перат на ръка. Същото важи и за завеси изработени от 100% памук. Използвайте хладка вода и специален перилен препарат за ръчно пране. Можете да накиснете завесите предварително с малко препарат. По този начин, бихте могли да отстраните петната (ако има такива) по-лесно и по-бързо.

Почистване с пара за тежки завеси

Ако завесите във Вашия дом са изработени от кадифе, то тогава никога не използвайте пералня! Тежките материи попиват много вода, съхнат трудно и е възможно да развалят външния си вид в пералнята или докато ги сушите. За този тип пердета е добре да използвате ръчна парочистачка, с която да почиствате отгоре-надолу. Избягвайте да доближавате парочистачката до завесите. По този начин те няма да се намокрят. Достатъчно е да държите парата на 20-30 см. от завесата.

Машинно пране за завеси от леки платове

Ако пердетата Ви са направени от памук, лек вълнен плат, лен или изкуствена материя, най-лесният начин да ги почистите основно е в пералнята. Ако платът, от който са изработени пердетата не задържа твърде много вода, то тогава може да ги изперете в пералня. Единствената препоръка тук е да изберете кратка програма с ниски градуси, за да избегнете избелване и свиване на плата.

Следвайте тези съвети, за да осигурите приятен и свеж вид на пердетата у дома и да ги запазите като нови за по-дълго време. Ако обаче искате да закупите завеси и се колебаете какви да бъдат те, то тогава нашите консултанти с радост ще Ви помогнат. Нашият магазин е добре познат на тези, които търсят качествени пердета в София. Очакваме Ви!