0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Как да запазим свежо спалното бельо между пранетата?

Освен, че предлагаме висококачествени спални комплекти в София, ние от „Ливия-М” имаме и няколко трика за запазване на свежестта на Вашето спално бельо между пранетата.

Освен, че предлагаме висококачествени спални комплекти в София, ние от „Ливия-М” имаме и няколко трика за запазване на свежестта на Вашето спално бельо между пранетата. Останете на тази страница, за да научите повече.

Завивките и чаршафите имат предназначение, което не е много по-различно от това на дрехите ни - да ни топлят и да осигуряват удобството ни. Както и при дрехите, ежедневната им употреба води до натрупване на бактерии и прах, които в крайна сметка се превръщат в неприятна миризма. Разбира се, няма как да перем спалното бельо всеки ден (и не е необходимо), но бихме искали да запазим свежестта му възможно най-дълго време.

Ето и един много лесен трик, с помощта на който ще се радвате на приятно ухаещи и свежи завивки и чаршафи до следващото пране.

 

Сложете малко омекотител в спрей бутилка, смесете с вода и напръскайте.

Хитро, нали? По този начин, няма да увредите тъканите, защото така или иначе използвате омекотител при рутинното пране.

Освен това може използвате този трик и в други стаи – за завесите, в хола на дивана, и т.н.

 

Как да си направим сами спрей–омекотител? Ето съставките, които ще са ни необходими:

 

2 супени лъжици водка

10 капки етерично масло по ваш избор

6 супени лъжици вода

 

Смесете съставките и ги изсипете в малка спрей бутилка.

Съвет: Опитайте се да смесите няколко (две или три) различни етерични масла. Добра комбинация са лимон и лавандула, мента и босилек. Необходимо е само да сложите 10 капки от двата вида масла. След това сипете водка в малка бутилка и добавете маслата. Долейте с вода и смесете добре. Ето! Вече имате чудесен спрей за спално бельо.

Ние от „Ливия-М” сме предпочитан избор за тези, които търсят качествени спални комплекти в София. Надяваме се съветите за запазване на свежестта на чаршафите и завивките да са Ви били полезни. Ще се радваме и ако ни посетите в нашия магазин, където ще получите професионално обслужване и ще се сдобиете с качествените спални комплекти, които търсите.