0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Как цветовете на спалното бельо влияят върху съня ни?

Като един от предпочитаните магазини за качествени спални комплекти в София, решихме да обърнем внимание на това как цветът на Вашето спално бельо би се отразил на Вашия сън. Ето и още малко по темата:

Като един от предпочитаните магазини за качествени спални комплекти в София, решихме да обърнем внимание на това как цветът на Вашето спално бельо би се отразил на Вашия сън. Ето и още малко по темата:

Едно от последните проучвания в областта на сънищата, обвързано с принципите на медицината и психологията, достигна до извода, че нюансът на спалното бельо влияе върху съня. Ето по какъв точно начин различните цветове на спалнята и най-вече – спалното бельо, оказват своето влияние върху съня:

Силната енергия на червеното

Няма съмнение, че този цвят зарежда и носи много енергия, но когато става въпрос за пълноценна почивка и спокоен сън, той може да се окаже не дотам подходящ. Червеното спално бельо ще създаде индивидуален характер на стаята, но на сутринта може да се събудите не толкова отпочинали. 

Синьо

Сред най-подходящите за спалното Ви бельо нюанси определено e синьото. Има разлика обаче между светло и тъмносиньо. Ако светлосиньото успокоява нервната система и осигурява спокойствие по време на сън, то тъмно синьото е цветът на творчеството. На сутринта, от вас ще струят креативност и нови идеи. Лилавият цвят оказва подобно влияние.  

Зелено

Ако сте от хората, които често сънуват кошмари, то тогава зеленият цвят е точно за Вас! Експертите са на мнение, че зеленият цвят оказва влияние върху спокойствието и пълноценния сън.

Оранжево и жълто

Това е цветът за вас и вашето спално бельо ако искате да се заредите с оптимизъм и всяка сутрин да се събуждате с усмивка на лицето!

Черно и сиво

Обратно, ако търсите бурни нощи и страст, черните и сиви нюанси са отличен избор за спално бельо.  

Бяло

И последно, но не по важност, с класически бели чаршафи, най-бързо и лесно ще прогоните всички излишни мисли от главата, с което ще съумеете и по-бързо да заспивате.

Е, мислите ли че е време да подновите атмосферата във Вашата спалня? Може би търсите магазин за качествени спални комплекти в София? Ако това е така, вече сте на правилното място! Ще се радваме да ни посетите и да Ви помогнем с избора на цвят и материя на спално бельо за Вашия дом!