0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Кадифени пердета: Съвети за декориране

Кадифето е една от онези материи, които сякаш никога не излизат от мода. Мекият и луксозен мъх, който придава на тази привличаща вниманието материя своята осезаемост, я прави идеалния материал за добавяне на елегантен щрих към всяка стая в дома.

Кадифето е една от онези материи, които сякаш никога не излизат от мода. Мекият и луксозен мъх, който придава на тази привличаща вниманието материя своята осезаемост, я прави идеалния материал за добавяне на елегантен щрих към всяка стая в дома.

Изненадващо, но факт - някои хора смятат, все още смятат, че кадифето е трудно да се включи в декора на дома. Разбира се, тази материя е присъствала в домовете дълго, но това не означава, че не може да изглежда фантастично в по-модерните и съвременни домове. По-долу сме предоставили няколко чудесни съвета за декориране с този зашеметяващ и изискан материал. Също така, не се колебайте да посетите нашият магазин за пердета в София или да ни се обадите ако имате въпроси или искате да разгледате продуктите, които предлагаме.

Заложете на един кадифен елемент или подберете няколко внимателно

Ако искате вашите кадифени завеси да се открояват в стаята, избягвайте да добавяте други кадифени предмети като мебели или възглавници. Ако вече имате кадифени елементи в домаси и все пак искате да включите кадифени пердета към декора, то тогава е необходимо да разпределите предметите равномерно в цялата стая, за да не ги “сблъскате” един с друг.

Съчетайте с други материи

Ключът към всяка успешна схема за декориране е създаването на балансирано и сплотено пространство като се съчетаят различни текстури и материи, които заедно създават хармоничен ефект. Завесите от кадифе са изключително универсални и могат да изглеждат изненадващо фини, когато се съчетаят с други материи. Съчетанието на кадифени завеси със спални комплекти от органични, естествени материи може да ги направи да изглеждат небрежно и съвременно. От друга страна, кадифените завеси в съчетание с по-лъскави материи като коприна ще осигурят луксозна атмосфера във всяка стая.

Експериментирайте с цвят

Красотата на кадифето е, че прави всеки цвят да изглежда изключително специален. Начинът, по който се отразява светлината в зависимост от начина, по който виждате плата, създава усещането за преливащи се цветове. Уверете се, че избирате цвят, който допълва вече съществуващата цветна гама в стаята. Ако избирате кадифени пердета за стая с неутрален цвят, тогава наистина бихте могли да експериментирате с избора си на цветове и да заложите на нюанс, който ще бъде акцент в пространството. Червеното е смел, но същевременно класически избор за пердета от кадифе и може да изглежда невероятно в по-традиционните домове, докато сивите кадифени завеси или тези в други фини, неутрални цветове са перфектни за по-модерния интериор.

Решихте ли вече на какви завеси бихте искали да заложите? Посетете нашия магазин за пердета в София и позволете на нашите любезни консултанти да Ви помогнат с избора и да Ви покажат разнообразието от качествени продукти, които предлагаме.