0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Защо да изберем спални комплекти от перкал?

Не сте сигурни дали перкалът е материя, която е подходяща за спално бельо? Ако това е така, тази статия е точно за Вас!

Не сте сигурни дали перкалът е материя, която е подходяща за спално бельо? Ако това е така, тази статия е точно за Вас! Спалното бельо от перкал е със състав 100% памук. То е меко, издръжливо и гладко, което го прави предпочитана материя при избора на спално бельо. Не се колебайте да посетите нашият магазин за спални комплекти в София, където нашите учтиви консултанти ще Ви помогнат да намерите точните продукти, които отговарят на Вашите нужди и изисквания.

 

Перкалът е гъсто тъкана материя с техника 1/1 – една нишка върху една нишка и може да бъде изработен от различни материали, като памук, полиестер или комбинация от двете. Съставът и броят на нишките определят качеството на перкала. Висококачественият перкал е изработен от 100% памук и има минимум 180 нишки на квадратен инч.

 

Характеристики

Перкалът, изработен от 100% памук е хладен на допир и държи влагата далеч от кожата, което го прави перфектен за топло време. Техниката на тъкане на перкала го прави не само изключително гладък, но и особено издръжлив в сравнение с други платовете, за чиято изработка са използвани други техники на тъкане. Перкалът е устойчив на свиване и с времето става по-мек, което го превръща в чудесен избор за ежедневен спален комплект. Тук е важно и да отбележим, че това е основната тъкан, предпочитана от повечето 4 и 5-звездни хотели по света.

 

Брой нишки

Световните стандарти определят, че перкалът трябва да има минимум 180 нишки на квадратен инч. Това е един от основните критерии за качество на плата и означава сбора на хоризонталните и вертикалните нишки на квадратен инч. Колкото по-висок е този индикатор, толкова по-плътна е тъканта. Нишките са много здраво сплетени, което придава изключителна здравина на плата и го прави много фин.  Ето защо може да бъдете напълно сигурни, че спалните комплекти от перкал ще ви служат за години напред, без да се налага да полагате особени грижи за тях.

 

Заповядайте в нашият магазин за спални комплекти в София, където ще откриете продукти с подходящ размер, модел и цвят, които да допълнят хармонично Вашата спалня!