0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Какво трябва да знаем за използването на текстила в интериорния дизайн?

Като предпочитан магазин за текстилни изделия в София, вярваме че текстилът е ключов елемент за интериорния дизайн. Една стая не би могла да бъде напълно завършена без текстил.

Като предпочитан магазин за текстилни изделия в София, вярваме че текстилът е ключов елемент за интериорния дизайн. Една стая не би могла да бъде напълно завършена без текстил. Ето за това се надяваме, че тази статия ще Ви бъде полезна и чрез нея ще научите повече за неограничените възможности на тъканите в интериора. 

Какво представляват текстилните изделия? 

В интериорния дизайн терминът "текстил" се отнася до всеки продукт, който е тъкан или изработен от плат. Текстилът може да не е само акцент или елемент на дизайна, а той да е самия дизайн! Дали това ще бъде постигнато чрез подходяща комбинация от одеяла, декоративни възглавнички, кувертюри, завеси, килими, дамаски или дори текстилни тапети, те със сигурност ще създадат чувството за стил и естетика в пространството повече от всеки друг елемент от обзавеждането. 

Защо материите имат значение? 

Текстилните изделия вдъхват живот на пространството, създават атмосфера. Представете си колко различно бихте се чувствали в спалня, която е украсена с кадифе и коприна, отколкото в дневна, която се състои главно от памук и бамбук. Когато избирате текстилни изделия за различните стаи във Вашия дом, обърнете внимание и обмислите точния вид настроение, което искате да доминира. Така ще Ви е и по-лесно да изберете подходящата тъкан, за да я постигнете. 

Как да направим своя избор? 

· Използвайте текстила като вдъхновение 

Текстилът служи като вдъхновение за пространството, като осигурява цветова палитра, върху която да се изгради стаята. Когато не сте сигурни от къде да започнете, обърнете първо внимание на цвета на килима, цвета за акцент на стола или дори цвета за декоративните възглавнички, за да получите усещане за посока. 

· Смесете различни десени, а не цветове 

Определете цветова палитра и се придържайте към нея. Използването на твърде много цветове в стаята може да ви накара да се почувствате объркани или с противоречиви усещания. Това обаче не бива да Ви спира да добавите визуален ефект на пространството чрез смесване на десени. Съчетаването на различни десени в дамаските с изчистени тъкани от същата цветова палитра е отличен начин да създадете атмосферата, която винаги сте желали. 

· Наслагване на текстурите 

Не се колебайте да смесвате и съчетавате различни текстури в помещението. По този начин, ще създадете чувство за контраст. 

Посетете нашият магазин за текстилни изделия в София и споделете с нашите любезни консултанти какви цветове и текстури Ви вдъхновяват и как бихте искали да ги включите във Вашите проекти.