0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Критерии, по които избираме ново спално бельо

Как избирате спалното си бельо? Според разцветката и размера или имате предпочитания към определени фирми производители и материи?

Това са въпроси, на които е добре да отговорите, ако смятате да подмените старото и вече захабено спално бельо с ново. На пазара се предлагат доста продукти за по-здравословен и спокоен сън. Тъй като спалното бельо се пере често заради добрата хигиена, е логично то да подлежи на подмяна на по-кратък период, отколкото матрака или дори възглавниците. И тъй като те са толкова важни за добрия сън, колкото и основните компоненти, тук също трябва да проявим отговорност и педантичност към техния избор. Като реномиран и предпочитан магазин за спални комплекти в София, ние създадохме този блог пост за да обърнем внимание на критериите които трябва да вземете под внимание, когато търсите нови чаршафи за Вашата спалня.

 

Практиката показва, че българинът сменя спалното бельо тогава, когато е привлечен от добри оферти. Не само цената обаче е фактор, а също така и качеството, материята, и десенът на бельото. Ето защо ниската цена не е от толкова голямо значение. По-важни са характеристиките, които имат отношение към качеството на съня.  Несъмнено първото, което правим при избор на нови спални комплекти е да прокараме ръка по материята. Ако тя е достатъчно мека и нежна, това определено ще наклони везните към избора на онова бельо, което ни е впечатлило със своята мекота. Но преди да преминем към покупката е добре и да помислим за издръжливостта на материята и нейните цветове.

 

Ясно е, че не можем да бъдем експерти по всичко  и да сме сигурни, че спалното бельо ще издържи на натоварването, на което го подлагаме. Важното предимство обаче е в това, че това не са толкова скъпи продукти и често можем да ги заменяме с нови. Ако ви предстои покупка на ново спално бельо, препоръчваме да си изберете материи като памук, ранфорс, сатениран памук и други, които са изключително добри за кожата. Това са материите, които предлагат прекрасно усещане и не предизвикват алергични реакции, когато се завивате с тях. Цветовите комбинации пък имат отношение върху създаването на визуален комфорт в спалнята. Затова другият важен критерий, който е добре да вземете предвид при покупката на нови чаршафи, пликове за завивки и калъфки е именно с какви щампи и нюанси са те. Кажете „Лека нощ!“ с невероятните предложения от нашия магазин за спални комплекти в София!