0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN
Надолу

Какво трябва да знаете за естествените материи при платовете за пердета

Искате да намерите качествени пердета в София от естествени материи? А знаете ли какво точно включват те и какви са техните предимства? Ето всичко, което трябва да знаете за тях!

Видовете естествени материи

Естествените материи се разделят на два вида спрямо техния произход, а именно растителен и животински. Към растителният спадад материи като памук, коноп и лен, докато животинските материи включват кашмир, вълна, и коприна. 

 

Предимства на пердетата от естествени материи

Когато изберете интериорни платове от естествена материя, ще се радвате на приятно усещане при допир, завидна здравина, и естествена красота. Освен това материите от растителен и животински произход са биоразградими, което прави рециклирането им по-лесно, а изборът им - по-устойчив и с грижа към природата. Ако имате чувствителна кожа, тези пердета няма да предизвикат раздразнение при допир, защото са хипоалергенни. 

 

Разнообразие от стилове

Много от водещите производители на качествени пердета от естествени материали създават уникални платове като смесват различни материи в техните дизайни. Това прави финалния продукт уникален, приятен на допир, и създаващ повече дълбочина в интериорния дизайн на помещението. Съчетанието от кашмир и коприна, например, е чудесен избор за почитателите на по-класически интериори с препратка към Викторианската епоха и по-меките платове използвани тогава. 

 

Ако се притеснявате да използвате ествествени материи заради по-голямата средна свиваемост (около 10%), което прави поддръжката им по-трудна, винаги може да изберете пердета от смесени материи. Те съчетават естествени и изкуствени влакна, което подпомага по-лесното пране и по-ниския процент на свиване след пране. А ако харесвате визията на естествените материи, но предпочитате изкуствени, има огромно разнообразие от материи, които имитират кашмир, коприна, памук и други органични платове. 

 

За да намерите богато разнообразие от пердета в София, посетете нашият магазин. Може да намерите голяма част от продуктите които предлагаме, както и информация за текущи промоции на нашият уебсайт. Очакваме Ви!