0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Щори или завеси? Направете правилния избор за Вашия дом

В тази статия ще разберете разликите между щорите и завесите. Само така, Вие ще можете да прецените кой избор ще отговори максимално на очакванията Ви

В тази статия ще разберете разликите между щорите и завесите. Само така, Вие ще можете да прецените кой избор ще отговори максимално на очакванията Ви относно светлината и нивото на уединение във Вашия дом, когато влезете в нашия магазин за пердета и щори в София.

 

Щорите и завесите позволяват да контролирате уединението, нивото на светлина и температурата във Вашия дом и в същото време да допълват вътрешния дизайн. Въпреки, че имате почти безкраен избор, щорите с подвижни ламели и завесите са сред най-популярните. Както щорите, така и завесите си имат своите предимства.

 

Щорите са на по-достъпна цена

Щорите изискват по-малко материали и време за направата им и отнемат по малко време за инсталация. Нужни са около 20 минути на специалист да постави държачите на рамките на прозорците Ви, да монтира щорите и да закачи механизма, който движи елементите. Пластмасовите щори са на значително по-ниски цени от дървените или тези от винил.


 

По-голям контрол върху светлината, която влиза във Вашия дом

Ламелите на щорите разположени хоризонтално или вертикално могат да се управляват по два начина. Издърпването на кабела за повдигане Ви позволява да вдигате и спускате щорите и да ги премествате от едната страна до другата. Можете също да да завъртите накланящата се пръчка за да завъртите ламелите, променяйки ъгъла, под който влиза светлината. Щорите предлагат повече начини за управление на светлината, но дизайнът със специалните летви не позволява “пълен мрак” защото все пак допускат някаква светлина, дори докато са напълно затворени.

 

Завесите предлагат повече възможности за уникален дизайн

Няма да Ви отнеме много време докато откриете че завесите предлагат по-голямо разнообразие от цветове, стилове, текстури, шарки и нива на прозрачност. От памучни завеси, вдъхновени от уникална геометрия, до прозрачни копринени завеси - всички те са перфектни за класическия интериор. Завесите също са подходящи за домове, в които има домашни любимци. Щорите обикновено се предлагат в по-тясна гама от стилове и материали.

 

Римските щори допринасят за луксозния и стилен вид на Вашия дом

Римските щори са комбинация от щори и завеси. Те са практични и същевременно доста стилни. Най-важната причина, заради която трябва да ги изберете е голямото разнообразие, което те предлагат. Могат да бъдат в различен стил, като всеки от тях предлага различен облик. Римските щори могат да бъдат изработени от почти всякакъв тип плат и точно това ги прави прекрасен избор за всеки един дом.

 

Щори тип “японска стена” - елегантен аксесоар за дома

Японските щори тип “японска стена” не само ще Ви предпазват от слънчевите лъчи. Те са прекрасна и модерна добавка за всеки интериор. Ако имате нужда изцяло да затъмните своя хол или която и да е стая във Вашия дом, можете да ги поръчате от материал, с който да постигнете този ефект. Също така, огнеупорните платове са доста популярни в офиси, а стъклените такива са подходящи за хора с алергии.

 

Ако искате да намерите перфектните завеси или щори за Вашия дом, заповядайте в нашия магазин за пердета и щори в София!