0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Историята на пердетата и щорите

Всяка една завеса може да бъде поставена с две цели - декоративна и функционална. Завесите Ви може да допълват интериора или да бъдат центъра на вниманието в стаята. Замисляли ли сте се всъщност кога и защо хората са започнали да ги използват?

 В тази статия, нашият магазин за пердета и щори в София ще Ви предостави интересна информация.

 

Първоначално, хората са си покривали прозорците само с практична цел. Декоративната нотка винаги е била поставяна на второ място. Тежки и дебели материи са пазели топлината на старите постройки и са служили като изолация на тънките прозорци. Щорите през средновековието са се слагали от външната страна на малки прозорци и са се вдигали и сваляли с помощта на малко резе. Постепенно, с развитието на пътищата и търговията, коприната и щампите стават все по-достъпни, а драпериите и завесите започват да се използват с декоративни цели. Независимо от това, че все още използваме завеси през студените месеци на годината за да топлоизолираме домовете си, “покривалата” използвани за прозорците постепенно се превръщат в нещо повече от просто платове.

Пердета

Пердетата могат да бъдат използвани за да подобрите декора, добавите шарки и цветове към интериора, създавайки преграда между Вас и външния свят. Правилният избор за цвят на пердетата във Вашия дом създава усещане за интимност, естетика и топлина. Освен това, те са практичният избор, ако искате да изолирате Вашия дом през зимата или да създадете лично пространство и блокирате външния шум целогодишно.

Щори

Те са един от най-популярните избори за “покривало” на прозорец. Щорите предлагат гъвкавост по отношение на това да можете да блокирате дневната светлина, да създадете бариера между интериора и екстериора и да елиминирате всякаква светлина. Те могат да бъдат вдигани и спускани както и колкото пожелаете, което е възможно с помощта на пружинен механизъм или връв. Ако искате да създадете усещане, че живеете в бъдещето, автоматичните щори са прекрасен избор за Вашия дом.

 

Ако търсите надежден магазин за пердета и щори в София, който предлага разнообразие и качество на достъпна цена, посетете ни!