0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Как да спим по-пълноценно? Няколко идеи за по-дълбок сън

Модерните спални със сигурност са създадени с помощта на доста интересни елементи. В повечето случаи, те са минималистични, “лъскави”, с изчистен дизайн.

Премахнати са доста от детайлите, които са считани за модерни в миналото. Ако си търсите магазин за спални комплекти в София, защо не прочетете тази статия? Така ще добиете по-ясна представа за определението “комфортна и модерна спалня”.

Много хора разбират колко важен е съня и как той може да окаже огромно влияние на здравето ни. Въпреки това, много от тях приемат това за даденост и се фокусират върху други приоритети от ежедневието си. Няма значение каква е спалнята Ви, важно е да изберете подходящите платове и цветове за чаршафите и завивките, които всъщност играят доста важна роля за Вашия сън и релакс. 

Различните платове имат различни термални свойства. Проучвания показват че температурата е изключително важен фактор, който има влияние върху качеството на съня ни и това как спим. Платовете, които могат да бъдат използвани за спално бельо са многобройни, но някои са предпочитани пред останалите. И с право.


Памук
Това е естествен, лек и доста мек материал. Памучното спално бельо е “дишащо”, т.е, позволява въздух да преминава през него, което го прави перфектния избор за материал. От друга страна, памукът не се справя добре в задържането на топлина и ако обичате по-високите температури, памукът не бива да бъде Вашият избор.


Коприна
Коприната е перфектният терморегулатор. Предлага безкрайна топлина, ако Ви е студено и прохлада, ако имате нужда от нея. С това свое качество, коприната е перфектният избор за плат. Имайте предвид, че истинската коприна не може да бъде изпрана в пералня и е най-добре да бъде третирана от професионалисти на химическо чистене.


Бамбук
Много хора си мислят, че завивките от бамбук ще са по-твърди. Всъщност, бамбуковите нишки в спалното бельо са изключително меки, сякаш докосвате коприна. Спалното бельо, направено от бамбук, не задържа влага и подпомага на Вашето тяло да регулира температурата си по естествен начин.

Лен
Благодарение на уникалните “дишащи” свойства на този плат, ленените завивки и чаршафи са прекрасна предпоставка за един по-добър сън. Също така ленът е анти-алергенен, което го прави перфектен за бебета, както и за деца и хора с алергии и по-чувствителна кожа.

За всеки човек думата “комфорт” има различно значение. Именно за това Ви каним да посетите нашият магазин за спално бельо в София. Нашите професионалисти ще ви помогнат да изберете правилния спален комплект за Вас, осигурявайки Ви пълноценен и дълбок сън!