0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Как да се грижим за пердетата в нашия дом?

Пердетата във всеки дом без съмнение допринасят за уютната обстановка във всяка стая. Същевременно, те дават усещане за топлина...

Единственият проблем е поддръжката - много хора не знаят какви са правилните методи за почистването им. В тази статия ще разберем как да почистваме правилно завесите в нашия дом. Така, Вие ще можете да се насладите на красиви пердета дълги години след като посетите нашия магазин за пердета в София.

 

Внимателно четете инструкциите

Имайте предвид, че съществуват материи, които се поддържат чисти само с помощта на химическо чистене. Ако пренебрегнете тази подробност и ги сложите в пералнята, има възможност пердетата Ви да се свият.

 

Не смесвайте с другото пране

Пердетата, които могат да се сложат в пералнята винаги трябва да бъдат прани индивидуално. Трябва да запомните, че за да избегнете развалянето на перфектните им цветове не бива да ги смесвате с цветно пране. Също така, повечето пердета са доста масивни и поради тази причина, те имат нужда от допълнително място в барабана на пералнята. Ако не сте сигурни дали можете да перете завесите в пералнята, по-добрият вариант за Вас е да ги изперете на ръка с хладка вода и мек препарат.

 

Никога не ги сушете в сушилнята

Оставете ги да изсъхнат сами, без помощта на сушилнята. Тя може само да навреди на материята. Вместо това, изстискайте водата от завесите и ги прострете да изсъхнат на външен или вътрешен простор.

 

Почистване с пара

Също като химическото чистене или прането на ръка, истински признак за това, че се грижите правилно за завесите си е ако ги почиствате с парочистачка. Високата температура елиминира бактерии и лоши миризми, които биха могли да бъдат трудни за премахване чрез обикновения начин на пране.

След като вече знаете повече относно най-ефективните методи за почистване на Вашите завеси, нашите професионалисти Ви канят в нашия магазин за пердета в София за да изберем най-подходящите пердета за Вашия дом!