0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

3 полезни съвета как да избираме завеси по поръчка

Много хора търсят професионално мнение, когато избират подходящата материя и дължина за своите завеси. За различните хора, думата “подходящ” има различно значение, но има някои общи правила, към които е хубаво да се придържаме.

В тази статия ще можете да научите повече относно различните части на пердетата, както и подходящата за тях дължина. Това е един прекрасен начин да сте по-информирани, когато решите да посетите нашия магазин за пердета в София.

 

Подходящите компоненти

Подплатата за завесите е идеалното решение за поддържането им в прекрасно състояние за по-дълго време. Тя често е едно практично решение, тъй като изолира шума и допълнително спира слънчевата светлина. С по-дебела подплата, Вие ще извлечете максимума от правилно избраната завеса. Обикновено се използва стандартна подплата за защита на тъканта. 

 

Правилната дължина на завесите

Един от проблемите, които се среща доста често е неправилното измерване на завесите. То трябва да бъде извършено само и единствено от професионалист, който взима под внимание разстоянието от пода до началото на прозореца, правилната позиция на корнизите, също така и широчината на прозорците Ви. Той обръща внимание и на вида на прозорците, как бъдещите Ви завеси ще бъдат използвани, посока на дърпане, колко близо са прозорците от вратите, също така и колко светлина искате да допускате във Вашия дом.

Перделъци

Перделъкът е специалната лента, с която се оформя наборът на пердетата, осигуряваща окачването на пердето за корниза. Има няколко стандартни перделъци, които хората доста често използват и които изглеждат прекрасно на повечето прозорци. Те могат да бъдат залепени на самото перде или набрани. Съществуват и допълнителни детайли на дизайна, като вградени валуни, твърди ламбрекени, халки и опашки, които могат да бъдат добавени към завесите. То си е цяло изкуство, но ако имате затруднения относно това какво да изберете, винаги можете да се обърнете към нас.

 

Ако искате да поръчате подходящите завеси за Вашия дом, заповядайте в нашия магазин за пердета в София. Очакваме Ви!