0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Поръчки и връщане

Как да поръчам
 
При регистрация и/или поръчка чрез телефн, и-мейл или онлайн в онлайн магазин www.livia-m.com, вие се съгласявате с нашите Общи условия и Политика за поверителност. 

1. Бърза и лесна поръчка по телефона
Ако желаете да поръчате веднага продуктите, които сте избрали, може да го направите по телефона. Служител на livia-m.com ще отговори на всички въпроси свързани с поръчката, като е необходимо единствено да продиктувате вида и броя на желаните артикули, лице за връзка, телефон и адрес за доставка.
Поръчки по телефона се приемат всеки делничен ден от 10:00 до 14:00 ч. на телефон 0888 613 429 (Telenor).

2. Бърза поръчка по и-мейл
Ако предпочитате да поръчате по и-мейл, моля пишете ни на livia-m@livia-m.com. Изпратете ни Вашите данни - име, адрес за доставка и телефон, както и данни за артикулите и бройките, които поръчвате. За да се избегне объркване, препоръчваме да ни изпратите и линкове към желаните продукти.

3. Директна онлайн поръчка
Онлайн поръчката ви дава възможността да създадете свой индивидуален профил в интернет магазина, където да следите статуса на текущите си поръчки, да преглеждате стари поръчки, да запазвате любими или интересни артикули. 
II. Избор на стока и количество. В страницата на всеки продукт има име на продукта, кратко описание, избор на цветове (ако има повече от един цвят), както и размери. От дясно на всеки размер има бутон "прибави в чантата". За да добавите продукт в пазарската си чанта е необходимо само да натиснете този бутон срещу желания от вас размер. Ако желаете още една бройка от същия артикул, натиснете бутона още веднъж. За да влезете в пазарската си чанта, натиснете бутона "поръчай".
a) Корекции в пазарска чанта. След като се добавили желаните продукти в пазарската си чанта, те вече се намират в нея. Пазарската чанта се намира в горния десен ъгъл на интернет магазина. В нея, вие можете да променяте количеството на избраните артикули, да ги изтривате, както и да ги премествате в "интересни" за купуване на по-късен етап. Ако желаете да добавите още артикули в пазарската си чанта, натиснете бутона "продължи пазаруването" в долния ляв ъгъл на пазарската чанта. Ако сте доволни от съдържанието на пазарската чанта и желаете да поръчате избраните артикули, натиснете бутона "продължи поръчката" в долния десен ъгъл на пазарската чанта. 
III. Избор на адрес за доставка, метод на доставка, начин на плащане и потвърждаване на поръчката. След като сте одобрили съдържанието на пазарската си чанта, натискането на бутона "продължи поръчката" ще ви отведе във финалната страница от процеса на поръчка, където да въведете адрес за доставка, метод на доставка, начин на плащане и да потвърдите всоята поръчка.
Стъпка 1. Адрес за доставка. Адреса, който въведете ще се запамети и при следваща поръчка няма да има нужда да го въвеждате отново. И все пак, ако желаете, вие можете да въведете нов адрес за доставка при следващата си поръчка. За да коригирате адреса за доставка, натиснете бутона "промени" в горния десен ъгъл на секция Адрес за доставка. За да запаметите въведения от вас адрес, натиснете бутона "запис", намиращ се на дънота на секция Адрес за доставка. 
Стъпка 2. Доставка. Тук можете да изберете доставка до вашия дом или до посочен от вас офис на куриерска фирма . В случай, че изберете доставка до офис на куриерска фирма и във вашето населено място има повече от един офис на тази фирма, в полето "коментар" най-отдолу, моля да отбележите адреса на офиса, от който желаете да вземете поръчката си. 
Срок на доставка. Точният срок на доставката зависи от избраните от Вас продукти, техните количества, наличност и дали се доставят от страната или чужбина. Обичайният срок на доставка за продукти от България е 10 работни дни,  след потвърждение на поръчката. За информация относно срока на доставка на конкретен продукт, моля погледнете полето "доставка" към същия продукт. В случай, че има разлика в посочения срок на доставка и реалния, ние ще ви информираме за това, както и причините своевременно. В случай, че поръчате два или повече продукта с различен срок на доставка, то валиден е най-дългият от тях.
Стъпка 3. Начин на плащане. На разположение на нашите клиенти са следните начини на плащане:
Наложен платеж. Заплащането на поръчката се извършва в момента на получаването й в брой или с карта на куриера . Сумата на наложения платеж включва цената на поръчаните артикули и цената на доставката. Бележката за наложен платеж, издадена от куриерската компания е равностойна на касов бон, поради което в този случай не издаваме такъв.  За повече информация, вижте секция "плащания" на съответния продукт.
Заплащане с дебитни/ кредитни карти чрез виртуалният пост терминал.
Банков превод. Този метод на плащане е възможен за всички продукти в интернет магазина. При него можете да наредите плащането за избрания от вас продукт от всеки банков клон в страната или чрез интернет банкиране към фирмената сметка на "Хоумс Линен" ООД. Ако сте избрали начин на плащане "по банков път", в повърдителното писмо за поръчката ще получите информация за фирмената банкова сметка на "Ливиа-М“, както и всичко необходими за извършване на плащането.
.За да коригирате начина на плащане, натиснете бутона "промени" в горния десен ъгъл на секция 
Стъпка 4. Коментар. По желание, можете да ни оставите коментар в това поле. Например, бележка за желан час за доставка, желание за издаване на фактура и т.н. За да коригирате коментара си, натиснете бутона "промени" в горния десен ъгъл на секция Коментар. За да запаметите коментара си, натиснете бутона "запис", намиращ се на дънота на секция Коментар.
Стъпка 5. Преглед и приключване. За да потвърдите поръчката си е необходимо да изразите съгласие с Общите условия на интернет магазина, като поставите отметка в съответното поле и да натиснете бутона "Приключи поръчката" на дъното на страницата. Когато  завършите поръчката, на и-мейл адреса, който сте посочили ще бъде изпратено писмо, потвърждаващо, че поръчката ви е приета. Ако не получите такова писмо в рамките на 1 ден, моля да се свържете с нас на координатите тук.
Всички заявени поръчки до 10:00 ч. в делничен ден се обработват в рамките на същия ден. Поръчките, направени след 14:00 ч. се обработват на следващия работен ден ден. Поръчките, постъпили през почивните дни или на официални празници се обработват на първия работен ден след тях.

Отказ от покупка

Уважаеми клиенти, "Ливиа-М“ гарантира качеството на всички свои продукти. Ако все пак, те не отговарят на вашите изисквания, Вие имате право да се откаже от един или повече артикула от поръчката си в рамките на 14 дни след получаването й, като ни я изпратите за Ваша сметка, заедно с придружаващия я формуляр за отказ от покупка на адреса от който е изпратена. Моля, имайте предвид следното:
•    При връщане на отказана стока, тя трябва да бъде придружена с доказателство за покупката (касова бележка, товарителница от куриер или фактура) и формуляр за отказ от покупка (получава се заедно с пратката), неизползвана, неразопакована и в запазен търговски вид, със запазена оригинална опаковка, адресирана до адреса ни за кореспонденция: гр. София, ул. Захари Зограф 55а. Ако формуляра за отказ от покупка не е в пратката, моля да ни пишете на livia-m@livia-m.com, за да Ви го изпратим;
•    Молим Ви да се грижите за продуктите докато са при вас, както и когато ги връщате, за да се избегне повреда или загуба при транспортиране;
•    Не забравяйте да запазите бележката от куриерската фирма, като доказателство, че пратката Ви е изпратена. В противен случай поемате риска от загуба на стоките преди да сме ги получили;
•    По хигиенни причини, спално бельо, възглавници, олекотени завивки, протектори за възглавници и матраци,  с отворена опаковка не могат да бъдат отказани или върнати, освен ако не е в правото на клиента да ги върне, т.е. имат дефект, потвърден от нас;
•    Не могат да бъдат върнати или заменени артикули от индивидуални поръчки. Към индивидуални поръчки спадат всички артикули по подадени от клиента размери и спецификации. Всяка индивидуална поръчка се потвърждава с аванс от минимум 50%, който не се възстановява при отказ;
•    Възстановяването на сумата по отказан артикул/и се осъществява под формата на оригиналния начин на плащане, т.е. ако клиентът е платил с дебитна карта, то сумата се възстановява с кредитна транзакция по същата карта, в рамките на 10 работни дни от получаването на върнатата стока. При заплащане с наложен платеж или банков превод, сумата за върнатия
•    артикул/и се възстановява по банков път в банкова сметка, посочена от клиента. Сумата за доставка не се възстановява;
•    Не възстановяваме сума за артикули, върнати след 14-тия ден от получаването им, повредени, използвани артикули или такива с нарушена опаковка. В случай на връщане на такъв артикул/и, те се връщат обратно къмк клиента за негова сметка;
•    Процедурата по замяна е същата като процедурата по отказ от покупка;
•    Политиката на отказ от покупка не нарушава потребителските права на клиента в случайте на дефектни / повредени стоки.

Рекламация

Рекламацията се отнася до дефектни или повредени стоки. При получаване на поръчката, клиентът има отговорността да прегледа стоката и при наличието на видим дефект или повреда да ни уведоми като следва стъпките по-долу. Не оставяйте продуктите непроверени и неразопаковани. Всички видими увреди/ дефекти трябва да ни бъдат съобщени в разумен срок след получаване на стоките (до 3 дни). С грижа за своите клиенти, „Ливиа-М” приема и рекламации на потребителски стоки, предявени до 14 дни след установяването на дефекта/ увредата. Не се приемат за рекламация стоки, които видимо са били ползвани или са увредени следствие на употреба от потребителя. Процесът на предявяване на рекламация е същия на този за връщане на прудукт (моля, погледнете стъпките по-горе).
 
Пожелаваме ви много приятни мигове с пазаруването в livia-m.com!
 
 "Ливиа-М“ е регистрирана по ЗДДС.