0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Всичко, което трябва да знаете, когато използвате текстилни изделия в интериорния дизайн на Вашия дом

Доста често, в интериорния дизайн, текстилът изглежда претрупан и не на място. Много хора считат текстилните изделия не като решаващ елемент на дизайна, а като допълнителен елемент.

В действителност, обаче, нито една стая не може без тях. В тази статия ще можете да научите как текстилните изделия допринасят за всяка стая и как да ги използвате по правилния начин. С помощта на професионалистите в нашия магазин за текстилни изделия в София, ще можете успешно да допринесете за красотата на дома си.

 

В интериорния дизайн, думата “текстил” се отнася до всеки продукт, който е изтъкан или изработен от плат. Може да звучи просто, но текстилните изделия се използват в различни приложения във всяка стая. Можете да ги забележите в елементи на дизайна, като:

  • Декоративни възглавнички
  • Одеала
  • Килими
  • Завеси
  • Тапицерия
  • Картини
  • Покривки


 

Защо текстилът е важен?

От доста време насам, текстилът помага за създаване на усещане за комфорт във всяка стая. Представете си колко по-различно би било да спите в спалня, пълна с елементи от коприна или кадифе, отколкото в такава, в която има само бамбук или памук. Когато избирате текстилни изделия за Вашия дом, трябва да се вземе предвид крайната цел, към която се стремите. Текстилът също може да помогне и за уеднаквяването на дизайна на всички стаи във Вашия дом, но тук, в главната роля влизат цветовите палитри. След като имате едно на ум, можете да изберете един или два от цветовете, които обикновено са Вашите вторични и акцентни нюанси и да ги използвате в различните текстилни изделия във Вашия дом. 

 

Използвайте текстила като източник на вдъхновение

Текстилът може и да изглежда като поредния аксесоар във Вашия дом, като нещо, в което просто инвестирате средства, но всъщност е точно обратното. Той може да послужи като вдъхновение за пространството, осигурявайки правилната цветова палитра, върху която да се изградят останалите елементи от интериорния дизайн на Вашия дом. 

 

Заповядайте в нашия магазин за текстилни изделия в София. Нашите експерти Ви очакват!