0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Как да се грижим за пердетата вкъщи?

След като сте избрали перфектните пердета за Вашия дом и сте ги монтирали, време e просто да си починете и да им се насладите.

Това е така, но идва тънкият момент, в който трябва не само да им се радвате, но и да полагате грижи за тях. Ако все още не сте намерили идеалните пердета за дома Ви, нашият магазин за пердета в София е точното място за Вас!

 

Колко често трябва да се перат

Честотата на пране обикновено зависи от няколко различни фактора: колко прах се събира, на кой етаж е жилището, често ли са до отворен прозорец, пуши/готви ли се в помещението и не на последно място, от какъв плат са пердетата.

 

Как се перат

Самото пране трябва да става спрямо указанията за грижа предоставени от производителя. Ако няма такива или сте изгубили етикетите е добре да заложите на сигурното. Стандартните условия за пране на пердета и завеси са при 30 градуса на програма за деликатно пране и максимална скорост от 800 оборота в минута (центрофуга).

 

Необходими стъпки

За да предотвратите намачкване на тъканта е добре да свалите пердетата точно преди да ги сложите в пералнята

Изтупайте ги добре за да отстраните грубата мръсотия и прах

Проверете дали сте махнали всички кукички и халки

Изберете деликатен цикъл на пране и използвайте, в най-добрия случай, препарат за деликатни материи

Извадете изпраните пердета възможно най-бързо след приключване на програмата и ги закачете да се сушат, за да не се намачкат излишно

 

Много е важно да не слагате пердета и завеси в сушилня, защото може да повреди материята, да се появят гънки или свиване.


При избора на пердета в София, заложете на опита. Нашият магазин Ливиа М Ви очаква с богато разнообразие, качество и достъпни цени. Предлагаме пердета, завеси, щори, спално бельо и всичко необходимо за Вашия комфорт у дома.