0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Как да почистим щорите от прах и мръсотия

Щорите са сред най-предпочитаните покрития за прозорци заради широката им достъпност, голямата практичност и лесна инсталация. Те внасят характер в интериора и позволяват лесно да настроим количеството светлина, която да влезе в дома.

Като всичко друго обаче, щорите също имат нужда от грижи и почистване, за да ни служат качествено. Ако в момента избирате нови щори за Вашия апартамент или къща, нашият магазин за пердета и щори в София няма да Ви разочарова!

Сега, нека пристъпим към важният въпрос с почистването на Вашите щори.

Почистване на хоризонтални щори

Почистването на хоризонтални щори е труден процес и е важно да знаете как да ги свалите от прозореца. Отстранете всички части, които не подлежат на почистване и измиване. Вакуумирайте завесите затворени и ги поставете във ваната, така че дъските да са перпендикулярно на банята. Изплакнете с вода.

Ламелите трябва да се забършат сухи.

Ако замърсяването е леко, може да почистите щорите без да ги сваляте от прозореца. За целта ще Ви трябва специална мебелна четка, покрита с кожа, с която лесно ще може да премахнете натрупалия се прах.

 

Почистване на вертикални щори

Препоръчително е да затворите и вакуумирате вертикалните щори преди да ги почистите. Така процеса е по-лесен и бърз. Ще Ви трябва суха кърпа и специална четка за забърсване. Направете сапунен разтвор без много пяна, потопете четката, изцедете от излишната течност и почистете вертикалните завеси от двете страни, от горе надолу. Избършете с леко влажна кърпа, изплаквайки я постоянно в чиста вода.

 

Ако искате да ги свалите от прозореца, може да почистите вертикалните щори като използвате прахосмукачка да премахнете основната мръсотия. Смъкнете летвите една по една, навийте ги на руло, и накиснете в топла сапунена вода за около половин час. Забършете с мека гъба, след което отново навийте измитите летви на руло. Обърнете ролката, за да почистите гърба и повторете процедурата. Изплакнете добре и ги окачете да изсъхнат.

 

Ако Ви се струва, че е време да смените щорите е необходимо само едно посещение в нашият магазин за пердета и щори в София, за да намерите правилния избор. Очакваме Ви!