0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Съвети при избора на чаршафи за дома

Независимо дали искате да си купите цял спален комплект или предпочитате да си съставите такъв сами, от изключителна важност е да знаете какви материи се предлагат на пазара и коя е най-подходящата според сезона.

Като лидер на пазара на спално бельо, и в частност чаршафи в София, нашият екип от Ливиа-М иска да сподели няколко ценни съвета, за да направи избора Ви още по-точен и лесен.

 

Размер

Когато става дума за чаршафи, размерът наистина има значение. Уверете се че знаете точния размер на Вашите матраци. За единични матраци, стандартният размер е 140х200, а за двоен има два варианта: 200х200 или 220х200. Ако сте с двоен матрак обаче, трябва да съобразите, че ще Ви трябва по-голям чаршаф от стандартния размер.

 

Материя

При избора на материя повечето хора залагат на памук, т.к. е една от най-мултифункционалните материи, много приятна на допир и предлага голямо разнообразие от цветове и десени. Памукът е много проветрив и добре абсорбира влагата.

Също толкова предпочитан е и памучният сатен. Разликата между него и памука е в допълнителната мекота и приятния блясък, които има памучният сатен. Много хора го избират заради усещането за лукс и комфорт, което създават чаршавите от памучен сатен.

Друга често срещана опция на пазара е полиестерът. Той спада към по-бюджетните материи и също предлага голямо разнообразие от десени. За разлика от горните две материи обаче, полиестерът е по-груб на допир, но пък не попива влага. Слави се с голяма издръжливост и често се избира за завивки и по-рядко за чаршаф.

 

В летните месеци е препоръчително да се спрете на леки и дишащи материи като памук, лен и памучен сатен за Вашите чаршафи. А ако вече сте избрали перфектния вариант за Вас, нашият магазин за спално бельо и чаршафи в София Ви очаква. Доверете се на опита и качеството с Ливиа-М!