0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Какво трябва да знаем за различните материи при спалното бельо?

Един от ключовите моменти при избора и поддръжката на спално бельо, е да познаваме добре материята, от която е изработено то.

Всяка материя притежава различни свойства и характеристики, които са от значение когато ще избирате нови спални комплекти или за да сте наясно как по-добре да се грижите за тези, които вече имате. А ако търсите магазин за спално бельо в София, екипът ни от Ливиа-М с радост ще Ви съдейства!

 

Тъй като съществуват текстилни тъкани от естествени, изкуствени и синтетични материали, понякога е трудно да се ориентирате коя опция да изберете. Естествените могат да бъдат от растителен или животински произход и са препоръчителните материи, затова ще се фокусираме върху тях.

Материи от растителен произход

Тук основно става дума за памук и лен. Памукът е много по-мека, дишаща и силно попивателна материя, което я прави изключително подходяща както за хавлии така и за спално бельо. Минусът е че не е еластична и обикновено се свива след пране.

От друга страна, ленът също е мека тъкан, но много по-здрава от памука. Чудесен избор за спално бельо през лятото и горещите месеци, защото не спарва кожата и държи по-хладно.

 

Материи от животински произход

Тук разнообразието е по-голямо и всяка тъкан има много ясно изразен външен вид и усещане при допир. Към естествените материи от животински произход спадат коприната, кашмира, сатена и вълната. Вълната, естествено, е подходяща при зимни условия, тъй като се счита за най-топлещата тъкан. Трябва да внимавате обаче, защото боде.

Коприната е естествено лъскава тъкан, която създава чувство на лукс и комфорт. Добива се от черничеви буби и е изключително здрава материя. При кашмира е важно да знаете, че се добива от специален вид козя вълна и е много фин но здрав материал. Сатенът е вид коприна, която набира по-голяма популярност при избора на спално бельо в София и цялата страна, особено за летните месеци.

 

Ако търсите качество на достъпна цена, нашият магазин в София Ви очаква!