0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Ленени пердета – как да ги използваме вкъщи?

Въпреки че модата има цикличен характер, има няколко неща, които винаги ще бъдат модерни, а именно естествените и екологични материали.

В този ред на мисли, един от най-добрите избори за пердета вкъщи са тези от 100% лен. Нашият магазин за спално бельо и завеси в Стрелбище предлага богато разнообразие от ленени завеси, затова днес решихме да предложим няколко полезни съвета по темата.

 

Ленът е не само екологичен, но и практичен

 

Ако търсите естествена материя, която да е лесна за поддръжка, но и достатъчно практична, за да се вписва във Вашия интериор, то завесите от лен са чудесен избор. Те позволяват да поддържате помещението свежо и чисто за по-дълго време, т.к. са естесвен материал, който не задържа прах и мръсотия лесно. Плюс това, първоначалното схващане, че ленът е груба и нееластична тъкан е доста далече от истината. Дори по времето на известната египетска кралица Клеопатра, от 500 грама суровина са се получавали около 120 метра от най-фините нишки. Завесите от 100% лен са леки, нежни и падат много красиво надолу.

 

Вписва се чудесно в много стилове

 

Макар и не толкова популярен избор, завесите от лен предлагат богато разнообразие от стилове и цветове, които лесно биха се вписали във Вашия интериор. Ленените завеси се характеризират с подчертаната си елегантност и фееричност. Те лесно поддържат и запазват формата си, което прави поддръжката им по-лесна. 

 

В допълнение към това, ленените завеси имат и термостатични свойства. Това означава, че ще ви пазят прохладно през лятото и ще предпазват от течение и студ през зимните месеци.

 

Важно е да се консултирате с професионалист в магазинът, от който ще закупите Вашите ленени завеси, за това как най-добре да се грижите за тях. А ако търсите надежден магазин за ленени завеси в Стрелбище, нашият магазин Ливиа-М Ви очаква с богато разнообразие от завеси и професионален съвет за правилна поддръжка. Доверете се на качеството!