0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Защо да изберем спално бельо от лен

Спалното бельо от лен е сред най-популярните и предпочитани материи в света. Зад неговата популярност се крият много полезни качества и предимства, които човек лесно може да оцени.

Дадете ли шанс на лененото спално бельо, после трудно ще преминете на друга материя. Като един от лидерите на пазара на спално бельо в София, бихме искали да споделим част от преимуществата на това да изберете спално бельо от лен за Вашия дом.

 

Изключително здрав

 

В сравнение с памука, ленът е с около 30% по-здрав и устойчив на скъсване, защото има здрави влакна. Ако обърнете внимание, най-вероятно ще видите че онези калъфи и чаршафи, които вашите баби и дядовци ползват от незапомнени времена са именно изработени от лен.

 

Екологично чист и естествен материал

 

Ленът е изцяло екологичен материал, който е и биоразградим, което означава че не представлява опасност за замърсяване на околната среда. В допълнение на това, спалното бельо от лен е хипоалергенно, което го прави особено подходящ за хора с чувствителна кожа и/или алергии.

 

Лесен за поддържане

 

Преди първите няколко изпирания спалното бельо от лен може да Ви се стори грубо и твърдо, но това е напълно нормално. С времето материята ще омекне и ще стане по-мека, гладка и комфортна без да дава признаци на стареене или износване. Ленът е може би единствения материал, който “остарява красиво”. Пере се лесно и изсъхва бързо. Не попива и задържа неприятни миризми и мръсотия.

 

Идеален за лятото

 

Едно от най-неприятните неща в горещите месеци е да се събудиш с пропити с влага чаршафи. Спалното бельо от лен е проветрива и дишаща материя. Тя не попива влагата и остава суха и проветрива на допир.

 

Ако сте решили да дадете шанс на ленът или просто търсите добър магазин за висококачествено спално бельо в София, изберете опита с Ливиа-М. Очакваме Ви!