0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Няколко полезни съвета за правилната поддръжка на Вашите вътрешни щори

Вътрешните щори продължават да бъдат сред най-популярните избори когато става дума за защита на дома или офиса от силните слънчеви лъчи.

Като всяко нещо вкъщи, те също са склонни да събират прах, поради което е от изключителна важност редовно да почиствате и да се грижите за тях. Липсата на грижа може не само да доведе до замърсени щори, но и значително да скъси живота на материала и да наложи преждевременната покупка на нови щори.

 

А ако се интересувате от магазин за пердета и щори в София, екипът на Ливиа-М е винаги насреща.

 

Колко често трябва да се почистват вътрешните щори?

Златното правило е да почистваме вътрешните щори поне два-три пъти в годината. Ако щорите са в кухнята, например, трябва да ги почиствате по-често, защото се замърсяват повече при готвене, изпарения, и по-честото проветряване, което води до натрупване на прах отвън.

 

Как става почистването?

Почистването зависи от вида щори, с които разполагате. Ако имате тесктилни вертикални щори, например, може да ги почиствате от прах с прахосмукачка, а да премахвате петна с микрофибърна кърпа, напоена с развор от хладка вода и подходящ измиващ препарат.


 

При алуминиевите (венециански) щори, поддръжката е малко по-различна. За да започнете с почистването, свалете щорите от прозореца и ги накиснете във вана с топла вода и сапун/почистващ препарат за около 10-15 минути. Използвайте неабразивна гъба или микрофибърна кърпа, за да премахнете евентуални петна и натрупани замърсявания по щорите. След това, изплакнете с чиста вода, подсушете щорите и сте готови да ги закачите отново.

 

В случай че има много натрупан прах по Вашите вътрешни щори, може внимателно да го изпрахосмучите преди да ги свалите за накисване в сапунена вода.

 

Ливиа-М е магазин за пердета и щори в София известен с качеството на нашите продукти и достъпната им цена. Посетете ни когато имате нужда от нови щори или пердета!