0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Кои са основните видове окачване на пердета и завеси?

Един от основните въпроси когато става дума за избор на пердета за дома е именно тяхното окачване.

Ако Ви предстои обзавеждане на нов дом или ремонт на Вашето жилище, то неминуемо ще се сблъскате с няколко основни избора при окачването на новите пердета. Като лидер на пазара за пердета в София, нашият екип от Ливиа-М е винаги насреща да предостави насоки и повече детайли по темата.

 

1. Окачване с пришит перделик — класическият вид

При този класически метод на окачване, перделикът се пришива в горната част на пердето, при което плата се набира до необходимата ширина. Обикновено, наборите при по-тънки пердета са 1:2 - 2,5 - 3.

 

Най-известният набор е непрекъснатия, защото при него няма как да сбъркате. Може да се набира както малко, така и много, докато при другите два набора има точно определени изисквания спрямо метража на Вашия плат. Става дума за набори тип рибя кост и тройка.

 

2. Окачване с връзки

Този начин на окачване включва текстилни ленти, наречени “уши”, които се закачат за корниза. Хубаво е да използвате тръбни корнизи (дървени или метални) за най-добри резултати. Окачването с връзки е особено подходящо за кухни, детски и спални помещения.

 

3. Окачване с халки/рингове

Тук се използват пластмасови или метални халки, които се монтират на самото перде и се нахлузват на корниза. В последно време, този метод на окачване набира все по-голяма популярност у нас, именно защото придава допълнителен стил и на всяко помещение. Окачването с халки е подходящо както за по-прозрачни, така и за по-плътни пердета.

 

4. Окачване с отвор

При този вид окачване се прави отвор (канал) на пердето, чрез който се нанизва на корниза. Най-често, такъв метод на окачване се ползва при декоративни пердета, или такива, които не се използват често, защото придвижването на плата по корниза е една идея по-трудно. Задължително трябва да имате тръбен корниз.

 

Ако търсите висококачествени пердета в София на достъпни цени, нашият магазин Ви очаква!