0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Няколко полезни съвета как да изберем подходяща олекотена завивка

Макар че повечето хора асоциират олекотените завивки със студените месеци, те могат да се използват през цялата година, особено ако ги изберете правилно.

Днес ще ви дадем няколко полезни съвета как да изберете подходяща олекотена завивка за Вас и Вашето семейство. А ако търсите надежден магазин за спално бельо в София, Ливиа-М е винаги насреща!

 

Макар и често пренебрегвана, олекотената завивка е изключително важна част от ежедневието ни. Затова искаме да споделим част от дългогодишния си опит, за да Ви помогнем да разберете разликите между различните платове, пълнежи и изработка. Нека започнем с размера.

 

Размерът на завивката

Размерът на олекотената завивка трябва да съвпада с плика от спалното бельо, което имате. Ако е по-малка, то краищата на плика ще останат празни и ще загубите част от комфорта и усещането за обем, което трябва да изпитвате. В България, приетите стандарти за единични завивки е 150х210 см, а двойните са 200х210 см.

 

Плътността на завивката

Ако поддържате високи градуси в спалнята, удачно е да изберете лятна или всесезонна завивка, за да избегнете спарване. Добър вариант са завивките с пълнеж от силиконова вата. Ако обаче често спите на отворен прозорец или на по-ниски градуси, то тогава по-добре изберете по-плътна завивка с пълнеж от гъши пух или вълнена вата.

 

Лицевият плат

На пазара основно има две опции за лицев плат - памук и микрофибър. Памукът е с естествен произход, дишащ и нежен към кожата и не предизвиква алергии. Микрофибърът от своя страна е вид синтетична материя, която също е нежна на допир и се слави с голяма издръжливост. Дали ще изберете микрофибър или памук е въпрос на лично предпочитание, т.к. и двете материи имат своите плюсове и минуси.

 

Пране и поддръжка

Друг основен елемент в избора е именно прането и поддръжката на Вашите олекотени завивки. Винаги спазвайте указанията на етикета, но ако сте махнали етикетите, правилото е да не перете на повече от 30 градуса. Едни от най-лесните завивки за поддръжка за тези с пълнеж от силиконова вата. Те могат да се сложат и в сушилня. Завивките с гъши пух или вълнена вата изискват по-деликатна поддръжка. Ако ги сушите в сушилня, задължително ги пуснете на ниска температура за кратко време, за да ги запазите меки и пухкави за по-дълго време.


Надяваме се тези съвети да са Ви били полезни, а ако търсите качествени завивки и спално бельо в София, магазинът на Ливиа-М Ви очаква!