0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Къси или дълги пердета: това е въпросът

Един от най-често задаваните въпроси от наши клиенти е свързан именно с дължината на пердетата.

Трябва ли да са задължително къси или непременно дълги където мястото позволява? Днес ще отговорим именно на този важен въпрос. А като лидер на пазара на качествени текстилни изделия, нашият магазин за пердета и щори в София Ви очаква с качествени предложения на атрактивни цени!

Къси или дълги?

Визуално погледнато, пердетата и завесите изглеждат най-добре когато са в близост до или на самия под. Дългите пердета придават завършен вид на интериора и красиво обрамчват прозорците. В допълнение на това, осигуряват по-добра изолация като задържат топлината вътре през зимата, и не пропускат топлината на слънчевите лъчи през лятото. Дългите пердета придават дълбочина на помещението и създават усещането за по-висок таван. Ако обмисляте къси пердета без да има належаща причина за това, си представете мъж облечен в елегантен костюм. А сега си представете ако панталоните му бяха наполовина къси. Нямаше да изглежда толкова добре нали?

 

Въпреки това обаче, има ситуации, в които е наложително да изберете къси пердета и сега ще разгледаме няколко примера.

 

Кога късите пердета са наложителни

Една от основните причини да Ви трябват къси пердета е когато има нещо под прозореца, което “спира” пердетата. Това може да е мебел (бюро, шкаф, пейка, диван, или нещо друго), чието ползване налага да няма перде до пода. Друга много често срещана причина е отоплението на парно. Препоръчително е всяка лира да не е покрита с нищо, включително пердета и завеси. А ако имате игриви малчугани или домашен любимец, също е възможно да предпочетете къси пердета, за да предотвратите инциденти.

 

Така или иначе изборът е Ваш и е важно Вие да сте удовлетворени от крайния резултат. В нашия магазин за пердета и щори в София ще намерите богато разнообразие от пердета в различни размери, цветове и платове. А ако имате нужда от професионален съвет, ние сме винаги насреща!