0    

Ливиа-М - ТекСтил за (за)виждане
BG     EN

Как правилно да се грижим за олекотените завивки вкъщи

Един от най-често срещаните въпроси, които нашите клиенти задават е как се перат олекотени завивки.

Днес ще разгледаме точно този въпрос и ще Ви дадем полезни напътствия как да перете и да се грижите за олекотените завивки вкъщи. А ако имате нужда от качествени текстилни изделия в София, магазинът на Ливиа-М е винаги насреща!

 

С плик или без плик

Правилната грижа за всяко текстилно изделие започва с познаването на материята, от която е изработено то. Ако използвате плик за олекотените завивки, които имате вкъщи е препоръчително да сменяте пликовете на всеки седем дни. Перете самите пликове според упътването на етикета в зависимост от тяхната материя (микрофибър, памук, лен, т.н.). Сушенето в сушилня също трябва да става според указанията на етикета. В този случай може да перете самите завивки през два или три месеца.

 

Ако не ползвате плик за олекотените завивки, тогава трябва да ги перете на всеки седем дни. Тъй като това може да захаби завивката много по-бързо е препоръчително да използвате плик.

 

Правилно пране

Как става прането на олекотените завивки? Започнете като свалите плика (ако има такъв) и хубаво изтупате самата завивка. Важно е да отстраните видими прах и косми, които може да са полепнали по нея преди да я сложите в пералнята. Когато я поставяте в барабана на пералнята се уверете че не е сгъната или смачкана на топка. Изберете сравнително кратка програма на ниски градуси. 

 

Например, кратка програма за половин час на 30 градуса ще е напълно достатъчна да дезинфекцира и освежи завивката, като същевременно премахне остатъците от акари и мъртва кожа. Уверете се че центрофугата е до 1200 оборота. Това ще предпази пълнежа на завивката от деформиране, дори да има малко повече останала влага.

 

Ако усетите наслагвания на пълнежа след прането, внимателно го разпределете с ръце. По възможност, оставете завивката да изсъхне на слънчева светлина без да я защипвате и прегъвате.

 

Надяваме се тези съвети да са Ви били полезни. При нужда от качествени олекотени завивки и текстилни изделия в София, не се колебайте да се доверите на Ливиа-М!